Danskerne køber fortsat mere på nettet

Dagligvarer udgør kun 7 pct. af alle handler og 5 pct. af forbruget

Foto. Colourbox

Nethandlen er på vej mod endnu en årsrekord – i hvert fald hvis stigningen fortsætter året ud. Det viser den nye e-handelsanalyse fra FDIH.

I første halvår af 2017 har danskerne via nettet købt for 57 mia. kr. fordelt på 85 mio. handler. Det er en vækst på 13 pct. i forhold til 2016, og det højeste nogensinde på seks måender. Det betyder, at dansk nethandel kan runde 115 mia. kr. i år.

Handlen med mad, drikke og dagligvarer udgør dog fortsat kun en meget lille del af nethandlen – det vil sige 7 pct. af alle handler og 5 pct. af forbruget.

Halvdelen af de mest populære netbutikker er udenlandske med den tyske modeportal Zalando i spidsen. På en tredjeplads ligger Coop.dk. PÅ en ottendeplads ligger nemlig.com efterfulgt af Bilka.

DEL
Forrige artikelIrmahønen flyver fra reden
Næste artikelØkosalg til foodservice haler ind på detailhandlen
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.