Danskerne handler i stor stil på Amazon

Hver tredje dansker har købt varer på amazon.dk, viser en ny undersøgelse

Foto: Amazon

Fire ud af ti danskere har handlet på Amazon inden for det seneste år, og tre fjerdedele forventer at gøre det igen. Det viser en spritny forbrugeranalyse fra DI Handel.

Forbrugeranalysen går i dybden med forbrugernes adfærd på de p.t. fem største online platforme: Amazon, Ebay, Wish, AliExpress og Etsy.

– Vi har hele tiden vidst, at danskerne gerne shopper på udenlandske markedsplatforme, men nu ved vi, hvor de køber, hvor ofte og hvilke parametre, som tæller. Analysen viser, at danske e-shoppere allerede har taget Amazon til sig. De er ligeglade med, om de handler på et dansk eller engelsksproget website. I virkeligheden er der ikke nogen grund til, at Amazon skal gå ind i landet – de er her jo allerede, siger Annette Falberg, direktør i DI Handel, i en pressemeddelelse.

80 pct. af de danskere, som har shoppet på Amazon har været tilfredse med deres seneste indkøb, og 76 pct. vil gerne handle der igen. Danskerne køber primært bøger, film og computerspil, når de handler på Amazon.

Læs også ugens leder fra Dansk Handelsblad

DEL
Forrige artikelAmazon er her allerede
Næste artikelBonus på mobilsnak skal give Coop flere medlemmer
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.