Danskerne bliver i Danmark i ferien

Foto: Dansk Kyst og Naturturisme.

Danskerne foretog sidste år 925.000 flere ferieovernatninger i Danmark, end de gjorde i 2015. Det viser Danmarks Statistiks opgørelse over turisternes overnatninger i 2016.

Det er en stigning på 3,8 pct. – og det svarer til, at danskerne med 49 procent står for knap halvdelen af det samlede antal overnatninger i Danmark.

– Mange har haft for vane automatisk at vende blikket mod udenlandske destinationer, når familien skal vælge, hvor for eksempel sommerferien skal gå til næste år. Men vi oplever faktisk en stigende tilbøjelighed til, at flere også kigger inden for landets grænser. Der er flere tendenser i tiden, som kan spille ind på dette – for eksempel en mere usikker verdenssituation, men også øget fokus på simple living og nærhed med familien i fritiden, siger Sisse Wildt, kommunikationschef i Dansk Kyst og Naturturisme.

En del af forklaringen på stigningen kan også være en større kamphører også, at Dansk Kyst- og Naturturisme i samarbejde med VisitDenmark og en lang række danske turismeaktører sidste år søsatte kampagnen ”elskerDanmark.dk” i håb om at få danskere til at holde ferie i Danmark.

Interessen for at holde ferie i Danmark har blandt sammen med sommervejret stor betydning for eksempelvis dagligvarekæderne Dagli’Brugsen, Spar og Min Købmand, der har mange butikker i sommerlandet.