Danskerne afleverer rekordmange emballager med pant

Den stigende mængde emballager med pant får Dansk Retursystem til at udvide kapaciteten og bygge en ny fabrik

Rekordmange tomme dåser og flasker genanvendes. Foto: Creative Commons

Danskerne slår igen rekord med aflevering af emballager med pant. I 2017 leverede danskerne 1,2 mia. emballager med pant – det er 50 mio. flere end året før.

Dansk Retursystem har netop udsendt sin årsrapport for 2017, og den byder på flere nye rekorder.

Sidste år leverede danskerne 1,2 mia. emballager med pant tilbage, og det er det største antal nogensinde. Det skyldes en stigning i mængden af returemballage på fire pct. kombineret med, at der er lykkedes at fastholde den høje returprocent på 90 pct.

Siden engangsemballagen i 2002 gjorde sit indtog på det danske marked, er mængden af engangsemballager med pant, der bliver sendt retur, steget fra 41,2 mio. det første år til 1,2 mia. sidste år.

Dansk Retursystem har derfor fortsat fokus på effektivisering. Mængderne har dog med tiden givet pladsproblemer, og virksomheden står nu for at skulle bygge en ny fabrik i Høje Taastrup.

– Vi har kontinuerligt effektiviseret systemet for at kunne følge med. F.eks. bliver både dåser og plastikflasker i dag mast ude i butikkerne, inden vi henter dem. Det sparer fragt og dermed CO2 samt sorteringskapacitet på fabrikkerne, siger adm. direktør Lars Krejberg Petersen i en kommentar.

Med den nye fabrik følger også helt ny teknologi og robotter. Derfor er Dansk Retursystem for længst gået i gang med at opgradere kompetencerne hos deres ansatte.

Byggeriet af den nye fabrik begynder i sensommeren 2018.