Danskere skal betale tysk pant 1, 2 mia.kr.

Den langvarige sag om pant på tyske dåser købt i grænsesupermarkederne står foran et gennembrud.
Dansk Handelsblad erfarer, at regeringen i delstaten Slesvig-Holstein er meget tæt på at have en løsning klar, der vil bane vejen for at opkræve tysk pant på de dåser, som danskerne kører hjem til Danmark.
Salget af øl og sodavand på dåser til især danskere løber op i omkring 1, 2 mia. dåser årligt. Hvis kunderne i grænsesupermarkederne kommer til at betale samme pant som i Danmark, nemlig en krone pr. dåse, kommer kunderne til at betale ca. 1, 2 mia. kr. ekstra, når de kører på storindkøb syd for grænsen.
De i gangværende forhandlinger om pant på dåser i grænsesupermarkeder foregår udelukkende i Tyskland. Den danske regering er ikke involveret i forhandlingerne.
Finpudser aftale
Indholdet af aftalen er endnu ikke kendt af offentligheden. Slesvig-Holstens miljøminister Robert Habeck arbejder i disse dage på at finpudse forslaget til en
pantløsning, som regeringen ventes at godkende inden for de nærmeste uger.
Landsformand Flemming Meyer fra Sydslesvigsk Vælgerforening, der er med i delstatsregeringen, siger til Dansk Handelsblad:
- Vi er meget tæt på en løsning, vi skal bare have de sidste brikker til at falde på plads. Jeg regner med, at vi får løsningen på plads inden for de næste par uger. Det er der meget, der tyder på.
Ministre i Tyskland og Danmark har i mere end 10
år forsøgt at finde en løsning
på den tyske dåsepant.
Problemet er, at skandinaver kan købe øl og sodavand ved den dansk-tyske grænse uden dåsepant, og mange tomme dåser havner i den danske natur.

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis