Danske Spil nærmer sig milliardoverskud

Med et overskud på over 900 mio. kr. i første halvår opjusterer Danske Spil forventningerne til 2018

Danske Spil præsenterer godt halvårsregnskab
Foto: Danske Spil

Danske Spil er kommet flyvende igennem første halve år af 2018.

Den samlede bruttospilleindtægt, BSI, endte på 2,65 mia. kr. Det er en fremgang på knap 364 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år.

Den store omsætning – fratrukket præmier – giver spilkoncernen et samlet overskud på 927,8 mio. kr. inkl. minoriteters andel.

Det er blandt andet VM 2018, der trækker omsætningen i vejret. Fodboldmesterskabet alene gav en omsætning på 878 mio. kr.

– I et marked med over 40 direkte konkurrenter er der grobund for at være glad for dette resultat. Vi har haft en stabil vækst over næsten hele linjen og en god eksekvering af vores 2020-strategi, der samlet resulterer i, at vi kommer rigtig flot ud af første halvår af 2018, siger Susanne Mørch Koch, adm. direktør i Danske Spil A/S i en pressemeddelelse.

Opjusterer forventninger

På baggrund af halvårsregnskabet opjusterer Danske Spil forventningerne til året.

BSI opjusteres fra 4,9-5,1 mia. kr. til 5,1-5,3 mia. kr., og resultatet efter skat opjusteres fra 1,5-1,6 mia. kr. til 1,6-1,7 mia. kr.

– Danske Spil er sat i verden for at bidrage til samfundet både via overskud til statskassen samt som økonomisk fundament under udlodningsmidlerne, der sikrer hele det danske sports- og foreningsliv, som er en hjørnesten i dansk kultur. Et solidt og stabilt bidrag kommer dog ikke af sig selv. Det forudsætter et stærkt hold og ikke mindst markante investeringer i IT-udvikling og bedre spilleoplevelser. Det gælder både online og hos vores over 4.000 forhandlere, hvilket vi er godt i gang med, siger Susanne Mørch Koch i pressemeddelelsen.

Forhandlerprovisionen lød i første halvår på 359 mio. kr. – en fremgang fra 346 mio. kr. i første halve år af 2017.