Danske forbrugere e-handler for det største beløb i Norden

I 2017 købte hver dansk e-handelsforbruger varer på internettet for 1.704 kr. i snit per måned, viser ny e-handelsrapport

Foto: Coop

I alt handlede danskerne for 40,7 mia. kr. på nettet i 2017, mens det samlede e-handelsforbrug i alle de nordiske lande var 161,8 mia. kr. sidste år.

Det fremgår af PostNords nye rapport “E-handel i Norden 2018”.

Dermed overhaler danskerne nordmændene og indtager nu førstepladsen, hvad angår netforbrug pr. indbygger i Norden.

Lavere priser og større udbud er væsentlige årsager til, at danskerne vælger at handle på nettet.

De mest populære varer, som danskere køber online, er tøj og sko, forbrugerelektronik, medier samt skønhed og sundhed.

Giver valgfrihed 

Valgfrihed og fleksibilitet er afgørende for de danske e-handlende, som stiller de højeste krav i Norden hvad angår levering, fremgår det af rapporten.

For ni ud af ti danskere er det vigtigt at have mulighed for at vælge, hvor og hvordan man får sine varer leveret.

Af de nordiske forbrugere er det også danskerne, som synes, det er vigtigst med gratis returnering og hurtig levering på 1-2 dage.

– Danskerne er vant til at få deres pakker leveret, hvor de ønsker det, og nu vil man have endnu større fleksibilitet og indflydelse på leveringen. Hvis modtageren for eksempel ikke er hjemme, når varen leveres, skal det alligevel være muligt at tage imod den, for eksempel ved at den afleveres ved bagdøren eller hos naboen. Kunden vil selv have mulighed for at bestemme, hvordan det skal foregå, siger Jørgen Fischer, e-handelsrådgiver hos PostNord i Danmark.