Dansk Supermarked tilbyder nu en toårig integrationsuddannelse

Den toårige uddannelse skal forberede flygtningene til at tage en uddannelse som bager, slagter eller salgsassistent.

Foto: Dansk Supermarked

Dansk Supermarked tilbyder nu et hold på 10 flygtninge et lønnet grundforløb, der gør de studerende klar til en videreuddannelse til salgsassistent, slagter eller bager.

Det fortæller koncernen i en pressemneddelelse.

Ni mænd og en kvinde fra Syrien, Eritrea og Congo mødtes i denne uge for første gang på Dansk Supermarked to-årige specialdesignede integrationsgrunduddannelse (IGU).

– Vores hensigt er, at IGU-eleverne kan komme videre på vores egentlige elevuddannelse, hvor de får en butiks-, slagter eller bageruddannelse på lige fod med vores øvrige elever. Derfor arbejder vi målrettet på at klæde dem på til en karrierevej i dagligvarebranchen, da vi i Dansk Supermarked Group gerne vil afspejle samfundet og skabe muligheder for alle, også flygtninge. Vores mål er at starte i alt 25 IGU-elever op i 2017, siger Annette Vittrup, mangfoldighedspartner i Dansk Supermarked Group.

De 10 flygtninge skal i løbet af de to år primært være i en lønnet praktik i en af Dansk Supermarked Groups kæder Bilka, Føtex eller Netto. Forløbet indeholder desuden 20 ugers teori på skolebænken, hvoraf 12 uger er danskundervisning arrangeret af den lokale kommune. De øvrige otte uger er et kompetencegivende AMU-kursus, som foregår på Dansk Supermarkeds kursuscenter Bøgehøj i Ebeltoft.

De 10 er udvalgte blandt de i alt godt 500 flygtninge, som Dansk Supermarked har haft i 13 ugers sprogpraktik.

Optagelseskravet til IGU er ifølge dansk lov:

– Alder: 18 – 40 år

– Status som flygtning eller familiesammenført til flygtning

– Arbejds – og opholdstilladelse

– Flygtningen må max have været i landet i fem år