Dansk Supermarked ansætter flere salgselever

Mange ledere i koncernen er begyndt karrieren som elever i en af Dansk Supermarkeds butikker

Foto: Dansk Supermarked

Føtex, Bilka, Salling og Netto har i år ind til videre ansat 494 salgselever. Det er 150 – eller godt 40 pct. – flere uddannelsesaftaler med salgselever i forhold til, hvad Dansk Supermarked gjorde i samme periode i 2015.

– Vi har to år i træk oplevet en stor vækst på antallet af elever og ansætter endnu nogle enkelte i år. Vi har stort fokus på eleverne som en vigtig pipeline til vores butikker og kan også se, at eleverne i høj grad går hele vejen hos os. Halvdelen af vores varehuschefer i Føtex og sektionschefer i Bilka indledte deres karriere med en elevuddannelse, siger Jon Skålerud, Senior HR Manager i Dansk Supermarked.

Koncernen har ifølge Jon Skålerud de seneste år investeret meget i elevuddannelse.

– Blandt andet tilbyder vi nu et differencieret Trainee-forløb, som har til formål at accelerere udviklingen for de mest ambitiøse elever, således at de er klar til en lederrolle lige efter elevuddannelsen. Eleverne tager under Trainee-forløbet blandt andet to akademifag, ”Det personlige lederskab” og ”Forretningsforståelse i detailhandlen”.

Coop indgik i hele 2016 i alt 250 uddannelsesaftaler med salgsassistentelever. Koncernen forventer at nå et tilsvarende tal i 2017.

DEL
Forrige artikelFlere unge vil være salgsassistenter
Næste artikelAmazon løfter omsætningen med 34 pct.
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.