Dansk Retursystem tester hurtig pantløsning på Smukfest

En ny løsning fra Dansk Retursystem gør det muligt at aflevere pant på Smukfest i store mængder meget hurtigt

Foto: Dansk Retursystem

Når Smukfest i Skanderborg løber af stablen i denne uge, bliver det med et nyt tiltag, som skal gøre det lettere at holde campingområderne smukke.

Dansk Retursystem tester nemlig løsningen Drop & Go på camingområdet Sølund, som gør det muligt for festivalgæster at aflevere pant i store mængder tre gange så hurtigt som i normale pantautomater.

– Drop & Go gør det muligt at aflevere flasker og dåser med pant i store mængder og meget hurtigere end normalt. Maskinen tæller 120 stykker emballage i minuttet – og du får en voucher med beløbet, som kan indløses i en af pantboderne med det samme, fortæller markedsdirektør i Dansk Retursystem, Marlene Fris, i en pressemeddelelse.

Hun håber, festivalgæsterne vil benytte sig af Drop & Go, for jo flere tomme dåser og flasker, der bliver sendt retur og genanvendt – jo bedre for miljø og klima.

– Når vi genanvender dåser og flasker, sparer vi både energi, råstoffer og CO2 til gavn for klimaet. F.eks. sparer man 95 pct. energi ved at genanvende en dåse fremfor at lave en af nye råstoffer, siger Marlene Fris.

Dansk Retursystem havde også det nye system på med Roskilde Festivalen.