Dansk Retursystem er årets grønne indkøber

Miljømærkning Danmark har netop kåret Dansk Retursystem som årets medlem 2016 i Netværk for Miljømærket indkøb.

Foto: Miljømærkning Danmark

Dansk Retursystem er udpeget som årets grønne indkøber i Netværk for Miljømærket Indkøb, fordi virksomheden har gjort en særlig indsats for at udbrede kendskabet til og øge efterspørgslen efter miljømærkede produkter og serviceydelser.

Det skriver Miljømærket Danmark i en pressemeddelelse.

Eksempelvis var Dansk Retursystem drivkraften bag, at den lokale rengøringsservice MJ Service blev svanemærket.

Dansk Retursystem har været medlem af indkøbernetværket siden 2013 og var det første ”nye” medlem efter, at netværket blev etableret i 2012.

– Som miljøvirksomhed er det vigtig for os hele tiden at arbejde på at gøre det endnu bedre – også i de daglige rutiner. Når det gælder vores indkøb, giver det stor mening at bruge Svanen og Blomsten som pejlemærker, fordi de gør en reel forskel. Derfor er vi naturligvis rigtig glade for at blive årets medlem, forklarer miljøchef i Dansk Retursystem, Hanne Svenningsen.

 

I Netværk for Miljømærket indkøb sætter 14 private virksomheder fokus på Svanemærket og EU-Blomsten i de indirekte indkøb, fx rengøringstjenester, møbler, kontorartikler samt hotel- og konferencesteder.

Udbuddet af produkter og serviceydelser med Svanemærket og EU-Blomsten er vokset markant i løbet af de senere år. Mens der i begyndelsen af 2011 var færre end 6.000 miljømærkede produkter og serviceydelser i Danmark, er der i dag mere end 13.000.