Dansk økologi populært  blandt udenlandske indkøbere

Foto: Økologisk LAndsforening

De 49 danske virksomheder, der deltog på økologi-messen BioFach, kommer hjem med lommerne fulde af visitkort fra indkøbere fra hele verden. På messens første dag blev Danmark udråbt som verdens førende økologi-nation og det har man mærket blandt de danske udstillere.

– Vi har haft en meget velbesøgt dansk fællesstand med besøg af mange interesserede indkøbere fra både nære og fjerne markeder. Især tyske, svenske og hollandske indkøbere samt en sheik fra Dubai har vist stor interesse for konkrete danske øko-produkter, siger markedschef for eksport hos Økologisk Landsforening, Helene Birk.

Den danske stand på BioFach var arrangeret af Økologisk Landsforening for at fremme eksporten af dansk økologi, og Helene Birk havde på forhånd lavet aftaler om rundvisninger blandt de danske virksomheder med 35 internationale kæder og grossister.

Blandt de inviterede var den tyske kæde Rewe, der især interesserede sig for Raw Snacks. Den lille århusianske virksomhed er, ifølge indehaver Casper Vester, nu meget tæt på at lande en aftale med Rewe, hvilket i første omgang vil åbne dørene til 220 butikker i Nordtyskland – og på sigt 2000 butikker i hele landet.

Derudover blev de danske øko-varer rost for flot emballage-design.

– Iøjnefaldende emballager er vigtigt for at kunne tiltrække opmærksomhed, når produkterne står på hylderne ude i butikkerne. Det er de danske virksomheder gode til at arbejde med og dansk økologi bliver generelt forbundet med flot design, kvalitet og høj troværdighed blandt vores kunder, siger indkøber Fabian Reichert fra den tyske øko-grossist Midgard.

 

DEL
Forrige artikelSpar har smidt slik-synder ud af kæden
Næste artikelPantaftale kan  flytte salg på 400 mio. kr.
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.