Dansk øko-politik nomineret til international pris

Dansk økologipolitik vurderes som en af de mest effektive i verden og indstilles nu til FN’s Future Policy Award

Foto: Økologisk Landsforening

Den danske “Økologiplan Danmark 2011-2020—sammen om mere økologi” er indstillet til til FN’s Future Policy Award, der uddeles i oktober af FAO, FNs fødevare- og landbrugsorganisation.

Økologiplanen blev lavet af Fødevareminister Mette Gjerskov i 2011 og udbygget i 2015 under Dan Jørgensen og indeholder bl.a. et mål om fordobling af det økologisk areal i Danmark fra 2007-2020, så økologi dækker 15 procent af landbrugsarealet.

Planen, som Økologisk Landsforening var dybt involveret i, indeholder desuden initiativer for bl.a. forbrugeroplysning, forskning, nye økologiske løsninger i mark og stald, omlægningstjek for konventionelle landmænd og hjælp til kommuner, der vil lægge om til økologi i kommunale køkkener.

– Dansk økologipolitik har skabt ny viden, nye markeder og nye løsninger indenfor økologi, og det har bidraget til at gøre Danmark til førende økologiland. Der er en kæmpe interesse for dansk økologipolitik – fordi det virker. Ligesom der er meget stor interesse for vores tætte samarbejde med vores virksomhedsmedlemmer og supermarkederne om udvikling af markedet for økologi, siger Paul Holmbeck, politisk direktør i Økologisk Landsforening.

Den globale økologiorganisation, IFOAM, har været med til at vurdere nomineringerne. IFOAM har over 900 medlemsorganisationer i 100 lande.

Joelle Katto-Andrighetto, Organic Policy Manager i IFOAM, vurderer, at den danske politik har gode chancer for at vinde, fordi den er “kreativ, effektiv og ambitiøs”.