Dansk madspildspioner på førstepladsen over ansvarlige ledere

Selina Juul optræder på årets Nordic Business Forum foran 7.500 tilskuere

Selina Juul, initiativtager til madspild-bevægelsen. Arkivfoto: Andreas Mikkel Hansen

Stifter af bevægelsen Stop Spild Af Mad Selina Juul taler i år på Nordic Business Forum.

Hun interviewes om Danmarks kamp mod madspild på Nordic Business Forums scene i Helsinki den 3. oktober af CNN-værten Richard Quest foran et publikum af 7.500 tilskuere fra over 30 lande.

Både den amerikanske vicepræsident Al Gore, Californiens guvernør Arnold Schwarzenegger og medstifter af The Huffington Post Arianna Huffington har talt på Nordic Business Forum kongres i Helsinki de seneste år. I år er blandt talerne Hollywood-skuespilleren Will Smith og milliardæren og stifter af Virgin Group Sir Richard Branson.

Endvidere er Selina Juul, af publikationen Nordic Business Report, blevet placeret på førstepladsen på listen over “Top 20 Responsible Leaders in Northern Europe”. Listen omfatter 20 nordiske ledere, som har udmærket sig ved stort fokus på bæredygtighed, nytænkende ideer og grøn vækst. De 20 udvalgte ledere er fra Danmark, Sverige, Norge, Island, Estland, Letland, Litauen og Rusland. På listens andenplads findes den norske stifter og bestyrelsesformand af Stormberg, Steinar J. Olsen, en tøjvirksomhed hvori 25 pct. af de ansatte kommer fra uprivilegeret baggrund og hvorfra 1 pct. af overskuddet går til velgørenhed.

På listens tredjeplads er den svenske entreprenør Malin Cronqvist, stifter af organisationen Help to Help, som siden organisationens start i 2014 har hjulpet med uddannelse til over 100 studerende, hvor 41 af dem er blevet færdiguddannet.