Dansk fødevareklynge indleder israelsk samarbejde

Danish Food Cluster indgår samarbejde med startup-klynge i Tel Aviv for at sætte ekstra skub på fødevareinnovation

Den danske delegation, som tog til Tel Aviv i Israel, bestod af Jacob Stengaard Madsen, direktør i Region Midtjylland, Lone Ryg Olsen, CEO i Danish Food Cluster, Niels Christian Nielsen, dekan for Science & Technology ved Aarhus Universitet, Ofra Strauss, bestyrelsesformand for Strauss Group, Anders Kühnau, regionsrådsformand hos Region Midtjylland, Esben Laulund, bestyrelsesformand i Danish Food Cluster & Vice President Research & Development ved Chr. Hansen og Tue David Bak, chef for Innovation Centre Denmark. Foto: Danish Food Cluster

Organisationen Danish Food Cluster, der arbejder for at skabe fødevareinnovation i Danmark, har indledt et samarbejde med to centrale aktører i den israelske fødevareteknologiklynge. Det skriver Danish Food Cluster i en pressemeddelelse.

- Hvis vi skal beholde vores position som førende indenfor fødevareinnovation, er vi nødt til at være på forkant med ny teknologi og trends, og ingen kunne være bedre udrustet til at udfordre os samt vokse med os end den sydende fødevareteknologiscene i Israel, siger adm. direktør i Danish Food Cluster, Lone Ryg Olsen.

Det er startup-inkubatoren The Kitchen og Israel Initiative 2020, som skal hjælpe med at styrke fødevareinnovationen i Danmark.

- Vi tror, at denne alliance kan udvides til at dække nogle af de største fødevareklynger i verden – voksende ideer, investeringer og talent, ikke kun for forretningens skyld men også for at tilvejebringe de tiltrængte globale fødevareløsninger, siger Lone Ryg Olsen i pressemeddelelsen.