Dansk Erhverv: Fjern 1000-kronesedlen

Færre store sedler øger sikkerheden i butikkerne og gør det sværere at være kriminel, lyder det fra erhvervsorganisationen

Foto: Colourbox

Regeringen, S, DF, R og SF har netop indgået en aftale, der indebærer, at man ikke længere skal kunne bruge 500-eurosedlen her i Danmark.

Hos Dansk Erhverv mener man, tiltaget er glimrende, og erhvervsorganisationen ser også gerne, at politikerne fjerner 1000-kronesedlen.

– Først og fremmest handler det om, at når de helt store sedler fjernes, så bliver det sværere at være kriminel i stor stil. Kriminelle foretrækker jo typisk kontanter, da de er noget nemmere at holde uden for myndighedernes søgelys. Det kan være ret svært at forklare, hvordan det kan være, at der står store beløb på ens konto, når man ikke har et arbejde, siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Øger sikkerheden

Brian Mikkelsen peger på, at der er store fordele ved at udfase de store sedler.

– For butikkerne handler det om, at jo færre kontanter, der er i butikken, desto sikrere er det for de ansatte. Risikoen for et røveri, der måske endda kan udvikle sig voldeligt, er bare mindre, hvis potentielle gerningsmænd ved, at der er meget lidt at komme efter, siger han.

Han tilføjer, at kontanter også er dyrere at bruge for banker, butikker og forbrugere end f.eks. betaling med dankort.