Danmark får nyt videnscenter for digital handel

Aarhus bliver hjemsted for nyt videncenter for digital handel

Foto: Aarhus Business College

Der er godt nyt for danske virksomheder, som beskæftiger sig med handel og detail.

Undervisningsministeriet har netop godkendt planerne for et nyt Nationalt Videnscenter for Digital Handel, som skal ligge i Aarhus.

Det betyder, at danske studerende, uddannelsesinstitutioner og virksomheder vil få meget lettere adgang til den nyeste viden inden for digital handel, fordi Danmark får et fagligt fyrtårn med fokus på den rivende udvikling på området.

”Udviklingen inden for digital handel går så hurtigt, at man groft sagt ikke kan nå at skrive lærebøger, før de er forældede. Det kan være svært for den enkelte skole og den enkelte virksomhed at følge med. Væksten i onlinehandel er stor, men desværre går en del til udlandet. Den tendens skal videnscentret for eksempel være med til at vende,” siger Karina Boldsen, bestyrelsesformand for Aarhus Business College, som driver videnscentret i samarbejde med 11 partnerskoler.

Løfter digital handel
Nationalt Videnscenter for Digital Handel skal have fokus på nye trends, teknologi og talentudvikling sammen med både virksomheder, andre uddannelsesinstitutioner og vækstmiljøer.

”Videnscentret vil give de merkantile erhvervsuddannelser et løft, når det gælder digital handel. Vi vil kompetenceudvikle, lave undervisningsforløb og skabe en vidensdeling, som kommer både elever og virksomheder i hele Danmark til gavn,” siger direktør for Aarhus Business College Gitte Nørgaard.

Centret får en bevilling fra Undervisningsministeriet på 3,8 mio kr.