Dankortsalget steg 1,3 procent i januar

Sidste uge offentliggjorde Danmarks Statistik nye tal for udviklingen på boligmarkedet frem til november sidste år.
Tallene viser, at både huspriserne og ejerlejlighedspriserne faldt fra oktober til november. Således faldt huspriserne på landsplan med 3,0 % fra oktober til november, mens ejerlejlighedspriserne faldt med 0,6 %, om end tallene er hæftet med en vis usikkerhed, da de kun dækker ca. 75 % af det forventede endelige antal handler. Både hus- og ejerlejlighedspriserne er dog højere end tilsvarende tidspunkt sidste år. Tallene ændrer derfor ikke ved det grundlæggende billede af, at boligmarkedet er i svag bedring, men at fremgangen er skrøbelig.
Sidste uge bød også på nye dankort-tal fra Nets. Tallene viser, at der blev omsat for 24,5 mia. kr. i løbet af januar. Det er ikke overraskende mindre end i julemåneden, men korrigerer man for sæsonudsving er der efter vores vurdering tale om en stigning på 1,3 %. Da dankort-tal er en indikator på, hvor meget vi forbruger, så ser det ud til, at privatforbruget har fået en god start på 2014.
Nationalbanken offentliggjorde også nye tal valutareserven. EUR/DKK (antal kr. pr. euro) har de sidste par uger handlet over centralkursen på 7,46038, hvilket før har fået Nationalbanken til at intervenere. Det var dog ikke tilfældet i januar.

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis