Dankort-betalinger sætter ny rekord

I september steg dankortforbruget med lidt over 2 pct. for anden måned i træk, og forbruget er på det højeste niveau siden før finanskrisen

Danskerne langer dankortet over disken som aldrig før. Foto: Nets

Danskernes trang til at bruge penge steg i september måned.

I alt blev der betalt med dankort for 29,2 mia. kr. Det er en fremgang på 2,09 pct. i forhold til september sidste år. Det viser de seneste tal fra Nets.

Oven i det kommer pengeoverførsler over mobil, hvor der er brugt dankort. Det kan f.eks. være MobilePay.

Ifølge Dansk Erhverv lander dankortforbruget på 31,4 mia. kr., når der korrigeres for sæsonudsving. Dermed er septemberforbruget af dankortbetalinger det højeste siden 2008.

– Vi ser i øjeblikket gode forudsætninger for fremgang i det private forbrug. Reallønnen er stigende, beskæftigelsen er rekordhøj og ledigheden er lav. Det er alt samme faktorer, der trækker i retning af øget forbrug herhjemme. Vi er derfor også optimistiske mht. væksten i det private forbrug resten af året. Vi forventer at væksten i andet halvår kommer til at blive trukket af fremgang i det private forbrug, skriver Kristian Skriver, økonom i Dansk Erhverv, i en kommentar til de nye tal fra Nets.

De ikke-sæsonkorrigerede tal viser, at langt størstedelen af salget foregår i fysiske butikker, som tegner sig for 21,9 mia. kr. af forbruget. Samtidig steg onlinehandlen med omkring 100 mio. kr.