Danish Crown køber polsk fødevareproducent

Foto: Danish Crown

Danish Crowns polske datterselskab Sokolow har netop offentliggjort købet af Gzella Meat Group, der er en kendt fødevareproducent i den nordlige del af Polen. Med købet af Gzella Meat Group styrker Danish Crown-koncernen sin position i Polen mærkbart.

Det fortæller Danish Crown i en pressemeddelelse.

– Købet af Gzella er et stort skridt i retning af at nå vores strategiske mål, der går på at fordoble Danish Crowns forretning i Polen. Samtidig skaber vi et stærkt grundlag for fremtidig vækst i et land, der har 38 mio. indbyggere, siger Group CEO i Danish Crown Jais Valeur.

Strategimålet er at kunne betale koncernens ejere – de danske landmænd – 60 øre ekstra pr. kilo grisekød i regnskabsåret 2020/21.

Gzella Meat Group blev grundlagt for 33 år siden i byen Osie syd for Gdansk, hvor Gzellas største fabrik også ligger i dag. Virksomheden har omkring 1.000 ansatte og er kendt for at producere højtforædlede produkter til både slagtere og en række polske supermarkedskæder.

Handlen er betinget af godkendelse fra de polske konkurrencemyndigheder.

DEL
Forrige artikelFyringsrunder hærger britisk detailhandel
Næste artikelMedie: Tesco sysler med en discountkæde
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.