Danish Crown hæver spareplan med 150 millioner

Koncernens nye spareplan betyder, at Danish Crown udskyder opførelsen af et nyt hovedkontor i Randers og flytter 50 arbejdspladser til Polen

Foto: Danish Crown

Den lave notering på slagtesvin på omkring 8,50 kr. per kilo presser nu Danish Crown til at udskyde opførelsen af et fælles nyt hovedkontor for Danish Crown og Tulip Food Company.

Ideen er at omdanne den tidligere pålægsfabrik i Sdr. Borup til en moderne kontorbygning, men de planer udsættes nu indtil videre, oplyser slagterikoncernen i en pressemeddelelse.

– Vi står i en situation, hvor vores ejeres bytteforhold – altså forskellen på omkostningerne ved at opdrætte en gris og prisen, den kan sælges for – er udfordret af en lav notering, så derfor mener vi ikke, det er det rigtige tidspunkt at bygge. Det ændrer ikke ved rationalet i at samle Danish Crown og Tulip Food Company under et tag, men det bliver ikke i starten af 2020 som oprindeligt planlagt, siger Jais Valeur, adm. direktør i Danish Crown i en pressemeddelelse.

Større besparelser på indkøb

Indtil nu har Danish Crown haft et mål om at nedbringe omkostningerne på indkøb af alt andet end ejernes råvarer med en 500 mio. kr. inden udgangen af regnskabsåret 2020/21.

Den målsætning løfter koncernen nu til 650 mio. kr.

– Vi har opbygget en helt ny indkøbsorganisation, og vores specialister har identificeret mulige besparelser på indkøb for et markant større beløb end det, vi kom frem til i vores analyse i forbindelse med strategiarbejdet. Det er ikke besparelser, som vi kan hente hjem fra den ene dag til den anden, men vi er blevet bekræftet i, at det var et rigtigt valg at investere i nye kompetencer på indkøbsområdet, så derfor løfter vi målsætningen, fortæller Preben Sunke, koncernøkonomidirektør i Danish Crown.

Som en del af Danish Crown forretningsstrategi vil koncernen de kommende år samle, standardisere og automatisere en række administrative funktioner på tværs af koncernen i et nyt Global Business Service Center i Polen.

Første skridt er flytning af ca. 50 arbejdspladser fra Randers til Krakow i Polen. Når overflytningen til Krakow er fuldt gennemført, forventer Danish Crown en årlig besparelse på ca. 40 mio. kr.