Dagrofa vil uddanne egne sommelierer

Dagligvarekoncernen starter en ny uddannelse som Meny-detail-sommelier

Ny uddannelse skal sikre, at alle vinafdelinger i Meny har en certificeret og uddannet vinmedarbejder. Foto: Dagrofa

Dagrofas vinspecialister har i samarbejde med vinkyper Malene Smidt Hertz udviklet en uddannelse, der er målrettet medarbejderne fra vinafdelingerne i kædens Meny-butikker.

Uddannelsen skal ses som et led i den opkvalificering af medarbejderne, som Dagrofa startede i forbindelse med lanceringen af Meny i maj 2015.

– Vores ambition for Meny detail-sommelier uddannelsen er at give Menys¬†madarbejdere en uddannelse i vinens verden, som l√łfter deres kompetencer og evner til at guide forbrugerne. Derfor har vi skabt en ny intern uddannelse inden for vin i Danmark, som samtidig understreger vores forpligtelse over for forbrugerne om at v√¶re nummer √©t p√• vin. Vores m√•l er, at vi har en certificeret og uddannet vinmadarbejder i alle Menys vinafdelinger, siger Ditlev Piper, HR direkt√łr i Dagrofa.

Uddannelsen best√•r af to dele. √Čn del, der fokuserer p√• sortimentet i Meny og evnen til at vejlede kunderne i sammens√¶tning af k√¶dens vine med k√¶dens f√łdevarer. Den anden del er international og fokuserer p√• viden om verdens vinomr√•der i henhold til Wine & Spirit Education Trust internationale standarder.