Coops millionbesparelser rammer butikker

Coop vil finde årlige trecifrede millionbesparelser, som blandt andet vil ramme underskudsgivende butikker i koncernen

Coops formand Lasse Bolander får officiel opbakning fra otte bestyrelseskolleger. Arkivfoto: Henrik Frydkjær

I Coops nye strategiperiode, der løber til udgangen af 2020, vil Danmarks største dagligvarekoncern finde årlige trecifrede millionbesparelser, fortæller bestyrelsesformand Lasse Bolander til Dagbladet Børsen.

Udover at gør opbygningen af hele organisationen enklere og mere effektiv, vil besparelserne også betyde, at Coop vil lukke flere butikker, der i forvejen giver underskud og ikke har nogen fremtid. Og ifølge Lasse Bolander kan lukningerne ske på tværs af samtlige koncernens kæder, herunder ikke blot i underskudsgivende Fakta, men også i Kvickly og SuperBrugsen.

– Vi skal hele tiden sørge for at have et butiksnet, hvor det, vi kalder den røde hale, nemlig butikker med kroniske underskud, skal være så kort som mulig, udtaler Lasse Bolander til avisen.

Besparelserne kommer ovenpå sidste års utilfredsstillende regnskab, hvor driftsresultat faldt drastisk og blev mere end halveret.

For 2017 har adm. direktør Peter Høgsted dog overfor Dansk Handelsblad tilkendegivet, at resultatet bliver væsentligt forbedret.