Coops cateringselskab i underskud

Catering Danmark, der er delvist ejet af Coop Danmark, kom ud af 2. halvdel 2017 med et underskud på 1,6 mio. kr.

Et lavere salg samt større investeringer betyder, at Catering Danmarks overskud er vendt til et underskud. Foto: Catering Danmark

Coop opkøbte i april sidste år halvdelen af Catering Danmark med en omsætning på over 200 mio. kr. og dengang ca. 130 medarbejdere af Færch & Co. Kapital.

Trods en blomstrende vækst indenfor restauration, take-away og nemme måltidsløsninger må Coop sande, at der går en rum tid endnu, før Catering Danmark også bliver en blomstrende investering.

Catering Danmark tæller en bred vifte af koncepter som Kokken & Jomfruen, der serverer festmad, Kokkens Hverdagsmad, der leverer menukasser samt Kokken & Co., der står for kantine- og frokostordninger. Hertil kommer Smageriet, som ligeledes leverer festmad.

Fra plus til minus

Selskabet har netop fremlagt et seks måneders regnskab for sidste halvdel af 2017, og det viser et resultat af den primære drift på minus på 2 mio. kr., mens årets resultat udviser et minus på 1,6 mio. kr.

Til sammenligning havde selskabet et overskud på 2 mio. kr. i det skæve regnskabsår 2016/2017 efter et dyk i overskuddet på 5,5 mio. kr. i forhold til 2015/16.

Samtidig er selskabets bruttofortjeneste faldet til 32 mio. kr. for de seks måneder, mens den i det seneste hele regnskabsår 2016/17 var 71 mio. kr.

Under forventning

“Årets resultat er lavere end forventningerne ved årets begyndelse. Resultatet er påvirket af manglende omsætningsindfrielse. Samtidig er regnskabet belastet af engangsomkostninger i forbindelse med udvikling af eksisterende brands og etablering af nye brands, for at øge omsætningen i hele virksomheden ved etableringen af nye forretningsområder. Der er desuden brugt omkostninger til etablering af ny sandwich og salat-produktion”, skriver ledelsen i beretningen.

Catering Danmark leverer ca. 40.000 sandwich om ugen til Coops ca. 1.150 butikker, og Coops øverste ledelse har stor tiltro til, at forretningsbenet bliver en succes på sigt.

På den korte bane, regnskabsåret 2018, forventer ledelsen et resultat der er bedre end 2017, fremgår det af regnskabet.