Coops bank er i bedring

Arkivfoto: Coop

En spritny halvårsrapport fra Coop Bank viser et faldende underskud og fremgang i de renteindtægter, som med tiden skal gøre banken til en god forretning.

Renteindtægterne steg i første halvdel af 2017 med 60 pct. sammenlignet samme periode sidste år til 29 mio. kr., mens resultatet før skat blev forbedret med 5 mio. kr. til et underskud på 24,8 mio. kr. Bundlinjen endte på -19,8 mio. kr.

Det har taget længere tid end oprindeligt planlagt at løbe den godt fire år gamle bank op i fart, og i foråret fik den tilført yderligere kapital – 50 mio. kr. – fra ejeren, Coop Amba.

Det er ikke første gang – og trods væksten bliver det heller ikke den sidste – at Coop Bank skal have tilført kapital.

“Bankens forretningsmodel vurderes at indebære lav risiko, men forudsætter en fortsat vækst de kommende år. Som følge af bankens opbygning af udlån er der planlagt yderligere kapitaltilførsel fra bankens eneejer Coop Amba”, fremgår det af halvårsrapportens ledelsesberetning.

DEL
Forrige artikelKæder og leverandører sætter fokus på danske fisk
Næste artikelDankort-forbruget vokser
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.