Coop uddeler 700.000 gratis genbrugsnet

Udover gratis indkøbsnet får Coop-medlemmer 1 kr. i bonus, hver gang de tager nettet med på handletur den kommende måned

Coop vil nu dele 700.000 gratis indkøbsnet ud til kunder i Coop-butikkerne. Foto: Coop

Når handlende i Coop de næste par uger lægger varer på båndet, vil de blive tilbudt et gratis, biobaseret indkøbsnet.

I alt 700.000 genbrugsnet vil blive delt ud, og initiativet er en del af Coops strategi for at mindske danskernes plastikforbrug. Det oplyser Coop i en pressemeddelelse.

– Vi gør et forsøg på at få danskerne til at ændre vaner. I stedet for at købe en ny bærepose, hver gang de er i supermarkedet, vil vi have dem til at huske denne pose, som kan anvendes hundredvis af gange, siger CSR-direktør Signe Frese i pressemeddelelsen.

Medlemsbonus for genbrug

Desuden vil der blive sat 1 kr. ind i bonus på medlemskontoen, hver gang Coops medlemmer tager det plantebaserede net med ud at handle den kommende måned.

– Engangsposer, vi bruger og smider hurtigt væk igen, er ikke godt for miljøet. Derfor har vi udviklet et klimavenligt genbrugsnet. Men vi skal også bruge utraditionelle metoder til at få danskerne til at ændre vaner. Derfor deler vi dem gratis ud og belønner vores medlemmer med bonus hver gang, de bruger nettet, siger Signe Frese.

I løbet af de kommende måneder vil også de almindelige plastikposer blive produceret i en biobaseret udgave lavet på sukkerrør, skriver Coop.