Græs? Det er da noget, køerne spiser – eller?

Græs kan åbenbart også erstatte en del af den plastik, som en meget stor del af vores emballage er produceret af. Det er i hvert fald, hvad den økologiske grøntsagsproducent Søris og Coop nu gør.

Coop fremlagde i 2017 en emballagestrategi, der indebærer en reduktion af brugen af plastik i emballagen med 25 pct. i 2025.

Nu udskifter Coop 560.000 plastikbakker om året med bakker af pap og græsfibre. Materialet ligner med det blotte øje pap, men består af 60 pct. traditionel papirråvare og hele 40 pct. græs.

Helt konkret vil gulerødder og kartofler fra den danske producent Søris fremover være pakket i de nye græspapbakker.

– Vi kan se, at producenter, leverandører og kunder ligesom Coop er dybt optaget af den grønne omstilling. Og selvom det kræver en stor indsats at løse verdens ressourceudfordringer, kan selv små tiltag, som vi gør hver især, gøre en stor forskel. Nu dropper vi 560.000 plastikbakker, og for os er det her blot et af mange skridt, vi ønsker at tage for at sikre mere klima- og miljøvenlige produkter for vores kunder, siger Signe Frese, CSR-Direktør i Coop.

Sammenlignet med produktionen af plast belaster produktionen af 560.000 græspapbakker ifølge Coop klimaet op til 75 pct. mindre.

Sammenlignet med bakker produceret af 100 pct. papirmasse er der en vandbesparelse på op til 40 pct. ved produktion af græspap og CO2 aftrykket reduceres med knap en tredjedel.