Coop siger farvel til foreningsdirektør

Direktøren for Coop amba, Benedikte Kaalund, må sige farvel til Coop

Logo: Coop Danmark

Benedikte Kaalund, der siden starten af 2013 har været direktør for forbrugernes del af Coop, andelsforeningen Coop amba, stopper fra udgangen af juni.

Beslutningen er taget af Coop ambas bestyrelse efter et ønske om ’at tilføre nye kompetencer til Coop amba med henblik på at løfte de udfordringer, der venter i de kommende år’, lyder det på Coopforum.dk.

– Benedikte har løftet opgaven med at udvikle hele Coops medlemsvalgte system, fra de enkelte butiksbestyrelser til den øverste myndighed, landsrådet. (…) Næste udfordring for foreningen er, at få øget involveringen og deltagelsen, ikke mindst digitalt, hos en bredere skare af Coops medlemmer. (…) Det er en foreningsdirektør med en profil til dette gearskifte, vi nu vil iværksætte en proces for at finde, siger Coops formand, Lasse Bolander.

For Benedikte Kaalund er det et vemodigt farvel.

– Det har været en spændende rejse, hvor mange engagerede mennesker i foreningen og forretningen har bidraget til at forvalte den unikke virksomhedsform, som Coop har. Det er med vemod, at jeg stopper, men jeg er glad for at kunne aflevere foreningen i trimmet og vital form, siger hun.

Coop forventer at ansætte en ny foreningsdirektør i løbet af efteråret.