Coop sælger fabriksejendom for 145 millioner

Coop Danmark sælger fabriksejendom ved Aarhus til den britisk-ejede samarbejdspartner Hilton Foods

Foto: Hilton Foods

Coop Danmark sælger nok engang ud af ejendomsporteføljen – og nok engang sker det i Aarhus-området.

Denne gang har dagligvaregiganten solgt en 18.000 kvm. stor fabriksejendom i Hasselager ved Aarhus til den britiske kødforædlingsvirksomhed Hilton Foods for en kontantpris på 145,7 mio. kr., skriver Fødevarewatch.

Hilton Foods har skåret og pakket kød til alle Coops kæder gennem de seneste syv år, og Coop har netop forlænget leverandøraftalen med Hilton Foods Danmark, fremgår det af en børsmeddelelse fra Hilton Foods Group.

I forbindelsen med børsmeddelsen meddeler Hilton Foods Groups, at man har “investeret i det langsigtede forhold til Coop ved at købe ejendommen”.

Forlænger samarbejdsaftale

Ejendommen er placeret på en grund på ca. 48.000 kvm. på adressen Brunagervej 2 tæt på det område, hvor Coop i forvejen har distributionscenter og ferskvarelager.

Salget følger i slipstrømmen på salget af ejendommene Sønderhøj og Mega Syd i juni til ejendomsselskabet Dades.

En handel, der i følge Dansk Handelsblads oplysninger løb op i ca. 2,3 mia. kr.

I forbindelse med frasalget af det store ejendomskompleks i Aarhus tidligere på året, sagde Coop-formand Lasse Bolander:

– Formålet med Coop og vores kerne er dagligvareforretning. Vi er ikke sat i verden for at drive ejendomsvirksomhed. Man kan sige, at vi med salget geninvesterer i fundamentet på slægtsgården.

Ejendomssalg giver Coop milliardgevinst

Coop sælger ejendomskompleks til Dades