Coop sælger ejendomskompleks til Dades

Coop sælger ejendomskomplekset Sønderhøj og Mega Syd i Aarhus til ejendomsinvesteringsselskabet Dades

Der var stor interesse for at købe Coops ejendomskompleks Sønderhøj og Mega Syd, fortæller Coop-formand Lasse Bolander. Arkivfoto: Henrik Frydkjær

Ejendomsinvesteringsselskabet Dades har indgået en aftale med Coop om at overtage ejendomskomplekset Sønderhøj og Mega Syd i det sydlige Aarhus.

Investeringen omfatter et samlet ejendomsareal på over 120.000 kvm, som indeholder både kontorejendomme, uddannelsescampus og retail samt mulighed for udvikling af bolig- og kontorarealer af op til ca. 40.000 kvm.

Til området hører endvidere ca. 10.000 kvm parkeringsarealer.

– Med denne handel tager vi et stort skridt i vores fortsatte ekspansion i Aarhus-området. Sønderhøj og Mega Syd er et særdeles attraktivt ejendomskompleks med velholdte, moderne ejendomme, en god beliggenhed og en stærk udlejningstrackrecord,” siger Boris Nørgaard Kjeldsen, adm. direktør i Dades, i en pressemeddelelse.

Stor interesse

Coop har ejet arealerne i over 100 år og drev i 1900-tallet under navnet FDB en række fabrikker i området, hvor man producerede alt fra tovværk til sennep og sæbe.

Da produktionen stoppede, begyndte Coop i 1996 at udvikle området til erhvervsarealer til udlejning med kontorer, butikker og uddannelsesinstitutioner.

– Interessen for ejendommene har været endog meget stor, både fra danske og internationale investorer. Vi er særdeles tilfredse med resultatet, og mener, at Dades vil være en god ejer, siger bestyrelsesformand Lasse Bolander, Coop.

De 120.000 kvm. ejendomsarealer fordeler sig på 84.500 kvm. kontorejendomme og uddannelsescampus i Sønderhøj og 36.000 kvm. butikslokaler i Mega Syd.

Lejerne tæller blandt andre Arla Foods, Business Academy Aarhus, Aarhus Business College, Bauhaus, Elgiganten og Power.

Milliardhandel 

Herudover giver området mulighed for udvikling af op til yderligere 40.000 kvm. med boliger, erhverv og butikker i området.

– Projektet passer perfekt ind i vores investeringsstrategi med sit mix af erhverv og retail samt muligheden for at udvikle og udbygge området yderligere med boliger og erhverv, siger Boris Nørgaard Kjeldsen.

Ifølge en branchekilde tæt på ejendomsmarkedet i Aarhus ligger handelsprisen på ca. 2,3 mia. kr, hvilket er ca. det dobbelte af den bogførte værdi.

Det totale ejendomskompleks har tidligere indbringet Coop en årlig lejeindtægt på mere end 100 mio. kr.

Dades hører til blandt Danmarks største private ejendomsinvesteringsselskaber med en portefølje per 30. juni 2017 på ca. 1 mio. kvadratmeter til en værdi på mere end 20 mia. kr.

Transaktionen er betinget af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens endelige godkendelse.