Coop lancerer plantebaserede hakkedrenge

Alle 1.200 Coop-butikker får snart plantebaserede hakkedrenge i køledisken fra Naturli’ Foods. Produktet fås allerede i Irmas butikker

Er dette naturligt - hvad betyder ordet for forbrugerne? Foto: Naturli' Foods

Naturli’ Hakket blev introduceret i Danmark lige efter nytår i Dansk Supermarkeds butikker og har siden været en stor succes.

Derfor tager Naturli’ Foods og Coop nu et yderligere skridt for at mætte forbrugernes lyst til at skifte kød ud med planter og lancerer Coop Hakkedrenge.

Coop Hakkedrenge er lavet af 100 pct. planter, formet som bøffer og kommer til at ligge i køledisken ved siden af hakket oksekød.

Hakkedrengene er allerede nu i køledisken i alle godt 80 Irma-butikker og i slutningen af marts vil de være i alle Coops godt 1.200 butikker landet over. Her kan man købe en pakke med 2 Hakkedrenge på 200 gram til en normalpris på 18 kr.

”Danskerne elsker kød, men samtidig ser vi i disse år, at rigtig mange – specielt yngre mennesker – gerne vil spise mere plantebaseret kost. Så vi forventer en stor efterspørgsel efter de nye Hakkedrenge,” siger Lars Aarup, analysechef i Coop, i en pressemeddelelse.

Lyst til plantemad 
Han mener, lysten til at spise planter frem for kød minder om en madrevolution. I dag dropper 28 pct. af danskerne kødet en dag om ugen, og mere end hver anden har et ønske om at spise mindre kød.

Dansk Vegetarisk Forening forventer, at 50 pct. af danskerne vil have to kødløse dage om ugen inden for tre år, og generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening, Rune-Christoffer Dragsdahl, er glad for, at der kommer flere plantebaserede produkter på markedet.

“Verden har brug for, at flest muligt mennesker får nem og billig adgang til at spise noget andet end kød. Det er godt for både dyrene, miljøet og folkesundheden. Så det er fantastisk, at både producenter og supermarkeder tager ansvar på denne her måde”, siger Rune Christoffer Dragsdahl.

”Danskerne spiser næsten 30.000 tons hakket oksekød om året. Vores mål var at tage fem pct. af markedet for hakket oksekød inden for tre år. Allerede en måned efter lanceringen af Naturli’ Hakket var vi meget tæt på at indfri målet, fortæller direktør Henrik Lund fra Naturli’ Foods.