Coop indleder jagten på årets bedste lokale produkt

Kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem går i samarbejde med SuperBrugsen, Kvickly og Dagli’Brugsen om at uddele Produktprisen 2017

Årets Lokale Vare 2016 blev vundet af whisky-producenten Fary Lochan Foto: Helle-Karin Helstrand

Coop indleder nu jagten på årets bedste lokale produkt. I år sker kåringen i samarbejde med kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem.

Det skriver Coop i en pressemeddelelse.

Formålet med Produktprisen 2017 er ifølge Coop at påskønne innovative løsninger i udvik-lingen af lokale produkter inden for mad, drikke og konfekture og være med at synliggøre gode eksempler på, hvordan innovation og nytænkning kan betyde alverden for et lokalt produkt.

Et ekspertpanel bestående af topkokke og erfarne produktudviklere vil smage, teste og vurdere hvert produkt. Herefter udvælges tre produkter i hver kategori til finalen i Gudhjem på Bornholm.

– Produktprisen er for os en mulighed for at opdage nye, lokale produkter, som måske har levet en skjult tilværelse, men som i høj grad fortjener at komme frem i rampelyset. Det vælter frem med højkvalitetsprodukter i alle egne af landet, og vi vil gerne i samarbejde med landets største kokkekonkurrence sætte fokus på denne udvikling. Vi vil gerne kunne tilbyde vores kunder nye, lokale produkter – for det efterspørges i høj grad, siger Martin Dalsgaard, der er marketingchef for SuperBrugsen, Kvickly og Dagli’Brugsen.

Prisuddelingen foregår som led i den officielle afholdelse af kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem på Bornholm den 24. juni 2017.

Tilmelding skal ske online senest den 5. maj 2017 på http://www.solovergudhjemkonkurrence.dk/2017/produktprisen/

Finalisterne findes i slutningen af maj 2017 og offentliggøres kort efter på hjemmesiden.