Coop giver gratis julemad til socialt udsatte

129 Coop-butikker giver gratis overskudsmad til socialt udsatte i forbindelse med julen

Logo: Coop Danmark

Lillejuleaften vil 1.200 frivillige fra organisationen Stop Spild Lokalt hente madvarer fra 129 Coop-butikker over hele landet. Det sker umiddelbart efter, at de lukker, typisk mellem kl. 19 og 21.

Herefter vil varerne samme aften blive udleveret gratis fra lokale udleveringssteder. Der er tale om varer, der ellers ville blive for gamle, inden butikkerne igen åbner efter juleferien den 27. december.

”I stedet for at god mad går til spilde, er vi glade for at kunne hjælpe medborgere, der har det svært,” siger Coops CSR-direktør Signe D. Frese i en pressemeddelelse.

Aftale med Stop Spild Lokalt
Stop Spild Lokalt er stiftet af den 18-årige Rasmus Erichsen.

”I Stop Spild Lokalt er vi meget glade for aftalen med Coop, som ligner Danmarks største madindsamling. Udover at det er en kæmpe aftale for os, så tolererer vi heller ikke, at der er personer, som ikke kan få en god jul. Dette kan nu ske, ved at den ellers gode mad fra Coop, ikke bliver smidt ud 23. december,” siger Rasmus Erichsen.

Oversigten over udleveringssteder kan man finde på Stop Spild Lokalts facebookgrupper. . Butikkerne, der er med, er primært Kvickly og SuperBrugsen, som har lukket den 24.-26. december samt nogle få Fakta, der modsat resten af kæden, holder lukket i juledagene.

Gratis Irma-mad 
Foruden Coops landsdækkende samarbejde med Stop Spild Lokalt er 12 Irma-butikker i København og på Frederiksberg gået sammen om at donere gratis julemad til organisationen Foodsharing Copenhagen.

Maden er primært overskudsmad og betyder, at organisationen i samarbejde med Irma kan invitere 500 socialt udsatte på gratis julemiddag.