Coop går med i kampen mod plastik

Dagligvarekoncernen afskaffer vatpinde af plastik, der ofte ender i naturen

Coop har iværksat en række initiativer, der skal nedbringe plast-forbruget med 25 pct. F.eks. er Coops vatpinde nu uden plast. Foto: Colourbox

Coop stopper nu salget af vatpinde af plast, og vil fremover udelukkende sælge vatpinde af bæredygtigt FSC-certificeret papir, skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Coop går dermed ind i kampen om de kunder, for hvem det er vigtigt at undgå plastik.

Og ifølge koncernen er det langt fra det sidste tiltag. Coop forventer at lancere en ambitiøs og bannerførerende strategi for omlægning af emballage- og plastforbrug i løbet af kort tid for alle Coops egne varer.

I april indledte Sallings Netto at teste pant på plastikposer på Fyn, og tidligere i maj meddelte Føtex, at det skal være slut med at sælge engangsservice af plastik.

Læs også: Føtex stopper salg af engangsplastik og Netto indfører pant på plastikposer

– Vi kommer til at have en langt mere kritisk brug af plastic i de varer, vi sælger. Og vi kommer til at træffe langt mere miljørigtige valg af materialer, når vi sætter produkter på markedet. Selvom plastik i nogle sammenhænge kan have mange miljømæssige fordele, som mange forbruger ikke nødvendigvis er opmærksomme på, så er der også tilfælde som dette, hvor papir klart er den bedste løsning for miljøet, siger Coops CSR-direktør Signe Frese.