Coop fyrer i administrationen

Coop nedlægger 33 stillinger i administrationen. 25 medarbejdere er blevet opsagt på hovedkontoret i forgårs

Koncerndirektør i Coop, Jens Visholm. Foto: John Ehbrecht

Der skal spares i Coop, og efter planlagte lukninger af flere end 70 butikker i Irma, Fakta og Dagli’Brugsen er turen nu kommet til administrationen.

Finans er kommet i besiddelse af en intern mail, der indikerer, at Coop nedlægger 33 stillinger og giver en række ledende skikkelser nye referencer i koncernen.

I mailen skriver koncerndirektør Jens Visholm:

»Når vi arbejder smartere sammen, sikrer ensartede processer og i det hele taget bliver mere effektive, betyder det også, at vi bliver færre. Samlet set nedlægger vi 33 stillinger. Heldigvis er det lykkedes at finde jobs til en række kolleger, der nu flytter til andre stillinger….«

Originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE10638849/coop-skaerer-til-nedlaegger-en-raekke-stillinger/

Ingen overraskelse

Ifølge Coops informationsdirektør Jens Juul Nielsen sker nedlæggelserne som følge af koncernens omorganiseringsplan, der har til formål at gøre organisationen enklere og smidigere – og som også er en del af Coops overordnede strategi.

Både under og umiddelbart efter formandsvalget i Coop Amba i april, formanede formand Lasse Bolander, at Coop netop har fokus på at nedbringe fællesomkosningerne, så Coop bliver en mere lønsom forretning for såvel koncern som de selvstændige brugsforeninger.

Derfor kommer afskedigelserne heller ikke som den store overraskelse på hovedkontoret, hvor flere funktioner den senere tid er blevet samlet.

F.eks. er Coops forskellige marketingsafdelinger blevet samlet i en stor afdeling, ligesom det samme er tilfældet for konceptafdelingen.

– 25 medarbejdere er blevet opsagt i forgårs. Det er vi selvfølgelig kede af, ikke mindst på de berørte medarbejders vegne, siger Jens Juul Nielsen.