Coop-formand bakker Peter Høgsted op

Coop-formand Lasse Bolander bakker fuldstændigt op om adm. direktør Peter Høgsted. Bolander genopstiller ved formandsvalget

Den genvalgte Coop-formand Lasse Bolander (tv) og adm. direktør Peter Høgsted har mødt modvind i Coops bagland. Arkivfoto: Henrik Frydkjær

Rod i regnskaber og vrøvl med it-systemer. Faldende indtjening, kritik på de indre linjer i forhold til Coops madagenda og økokampagne – og ikke mindst selvstændige brugsforeninger, der har krævet Peter Høgsteds afgang.

Der har været nok at forholde sig til for Coop-formand Lasse Bolander den senere tid, men i et interview med Berlingske Business maner han nu til sammenhold og bakker fuldstændig op om topchef Peter Høgsted.

Ifølge Lasse Bolander er der ingen systemer der for evigt kan holde til at være uenige – heller ikke Coop.

»Når jeg uden at blinke kan sige, at jeg er fuld af tillid til Peter og vil bakke ham op, er det, fordi jeg er enig i den plan, som vi i fællesskab er ved at forme. Hvis ikke vi havde en øverste ledelse, som var visionær og tillod sig selv at tænke langt frem, så kom vi ikke langt frem,« siger Lasse Bolander.

Lasse Bolander hentede selv Peter Høgsted til Coop i 2013 på et tidspunkt, hvor koncernen havde brug for fornyelse og en ny retning. Og den retning står Bolander og Høgsted ved side om side – også gerne de kommende tre år.

For selv om Lasse Bolander snart har siddet ti år som formand for Coop, har han besluttet sig for at genopstille ved formandsvalget til foråret.

En beslutning, han har taget, fordi han mener, at han trækker Coop i den rigtige retning som samfundsaktør med holdninger til sundhed, økologi og madvaner.