Coop er nu med i Europas råd for fair handel

Som den første danske detailhandelsvirksomhed er Coop nu blevet optaget i The Supply Chain Initiative.

Jens Visholm. Foto: Coop

Allerede i begyndelsen af 2015 skrev Coop under på, at man ville indgå i initiativet, The Supply Chain Initiative.

Siden er alle koncernens aftaler med leverandører blevet gennemgået, processer og juridiske dokumenter tjekket, og medarbejdere er blevet undervist.

På den baggrund er Coop nu blevet optaget i den europæiske sammenslutning, der skal sikre, at handel i dagligvarebranchen sker på en fair måde og efter fælles retningslinier.

– Gennem det seneste år er alle vores forretningsgange blevet gennemgået, og jeg kan med glæde konstatere, at vi ikke har skullet ændre noget væsentligt for at leve op til de fælleseuropæiske spilleregler, siger koncerndirektør Jens Visholm, Coop.

Han forventer ikke, at det i det daglige ændrer afgørende ved samhandelen med leverandørerne. Men nu er der klare og nedskrevne retningslinier, og risikoen for at have meget forskellige forventninger bliver minimeret.

En ny ting er, at der er udpeget en kontaktperson, som leverandører kan kontakte, hvis de føler sig forkert behandlet i forhold til retningslinierne.

I Coop er det Tina Svanberg, direktør for Legal, Governance & Direktionssekretariat.

DEL
Forrige artikelDe er nye på ledelsesgangen
Næste artikelFiskebranchen: Sæson for danske fisk
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.