Coop åbner kaffefabrik i Kenya

Kafferisteriet skal levere kaffe direkte til Coops butikker og udfordre den traditionelle kaffehandel

En fjernelse af afgifter på kaffe og te, vil betyde lavere forbrugerpriser, mener DSK. Foto: Colourbox

Dagligvarekæden Coop vil fremover selv producere den kaffe, der skal på hylderne i kædens butikker.

Derfor har de indgået en aftale med kenyanske kaffebønder og bygger nu et kafferisteri i Kenya, der skal producere 2000 ton kaffe årligt. Kaffen skal leveres direkte til Coops 1200 butikker i Danmark.

Med den nye aftale, der springer mange mellemled over, vil Coop udfordre den traditionelle måde at drive handel med kaffe på. Aftalen skal blandt andet sikre de kenyanske kaffebønder bedre priser og hurtigere betaling for deres varer.

– Afrika rummer store muligheder, og i Coop vil vi gerne indgå partnerskaber, der kan være til gavn for både de afrikanske producenter og vores kunder. Den mest effektive måde er gennem handel, der kan være til fordel for begge parter. Det er præcis, hvad vi opnår med dette samarbejde, siger bestyrelsesformand for Coop, Lasse Bolander.

Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) indskyder et lån og egenkapital i projektet, og det danske mikroristeri Estate Coffe leverer teknisk rådgivning.

Kaffen forventes at være i Coops butikker inden udgangen af 2016.

DEL
Forrige artikelPåskefrokosten køber vi i butikken
Næste artikelWefood udvider åbningstiden
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.