Coop-butikker sparer 60 pct. på lysregningen

De første resultater af Coops energispareprogram viser lovende resultater

Logo: Coop Danmark

Coop er netop nu i gang med at udrulle koncernens energispareprogram, Energi 2020, ud til butikkerne, og de årlige besparelser tegner ganske lovende.

Således har udskiftningen til LED givet et fald i lysregningen på 60 pct. i de første SuperBrugsen, oplyser Coop.

– Ændring i belysning og køleoptimering medfører en kontant besparelse for de første SuperBrugsen på 80.000 kr. om året. Næste fokus er nu at finde yderligere besparelser via vores energimålere, siger energichef Peter Kjærgaard Svendsen fra Coop i en pressemeddelelse.

Udrulning i gang
Han står i spidsen for koncernens energiprogram, der har som mål at reducere energiforbruget med 20 pct. i 2020 i forhold til forbruget i 2014.

Og her er Coop netop nu i fuld gang med at udrulle de første løsninger ud til butikkerne, der består af fuld konvertering til LED, ny regulering af alle centralt styrede køleanlæg, energimåling på alt relevant forbrug samt energicertificering.

– Vi sætter helt nye standarder for så vidt angår renovering af belysningsanlæg til LED. Både hvad angår energieffektivitet, men også omkring lyskvalitet og sundhedsfaktor. Vi er meget stolte af den endelige løsning. For ikke alene opnår vi en stor besparelse, men vores butikker kommer også til at fremstå endnu mere attraktive,og det har givet begejstrede tilbagemeldinger fra de første butikker, siger Peter Kjærgaard Svendsen.

 

DEL
Forrige artikelSalget af fødevarer er i dårlig form
Næste artikelDe er nye på ledelsesgangen
Søren Tougaard
Uddannet journalist fra DJH i 2005. Har herefter blandt andet mandsopdækket detailverdenen for Retail Institute Scandinavia og senest arbejdet som selvstændig journalist og kommunikationsrådgiver med fokus på detail, fødevarer og energi. Skriver nyheder, dybde og reportager.