Coop åbner supermarked for flexitarianere

Coop Schweiz har store ambitioner med den første butik i en ny kæde med navnet Karma

Karma i Zürich i Schweiz er Coops første supermarked for vegetarer. Foto: Karma

Coop i Schweiz har åbnet det første supermarked for flexitarianere syd for Zürich. Butikken med navnet Karma er navngivet efter Coops vareserie inden for vegetarianske fødevarer.

Butikken er på blot 140 kvm. og ligger i bymidten, og Karma tilbyder det største udvalg af vegetarianske og veganske fødevarer i Schweiz, herunder ferskvarer og drikkevarer og kosmetik.

En tredjedel af sortimentet er økologisk eller fair-trade. Butikkens kunder kan slappe af i en lille café med kaffe eller te, pakninger med hjemmelavet morgenmad, smoothies, salater, sandwich og veganske hotdogs. Og kunderne kan også finde vegetarianske opskrifter.

Potentiale
Ifølge Coop har konceptet et stort potentiale, da omkring 40 pct. af schweizerne betegner sig selv som flexitarianere. Coop går dog lidt forsigtigt til værks, for verdens første veganske supermarkedskæde Veganz i Tyskland er i økonomiske problemer.

Selv om der åbner flere og flere vegetarianske og veganske restauranter over alt i Europa, er der fortsat kun meget få vegetarianske butikskæder.

I Holland findes tre mindre vegetarianske butikker: Vegansuper i Groningen, Veggie4u i Haag og Vegabond i Amsterdam.

DEL
Forrige artikelKøbmandsgrossister bytter plads i toppen
Næste artikelAldi lægger op til varm modtagelse af Lidl i USA
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.