Circle K vil holde døgnåbent

I dag har to tredjedele af de canadisk ejede kiosker åbent hele døgnet

Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen

Med et ønske om at sikre sig så stor en del af convenienceomsætningen som muligt har en lang række af Circle Ks servicestationer udvidet åbningstiden, så de nu holder åbent hele døgnet. Flere skal følge efter.

– Det er et fokusområde for os at være åbne og tilgængelige for kunderne, når de har behov, og der er mange kunder, der er ude tidligt og sent. Disse kunders behov vil vi gerne imødekomme, siger Ann Kirstine Havsteen, der er marketing og kommunikationsdirektør i Circle K Danmark.

To tredje døgnåbnet
I 2016 holdt ca. cirka en tredjedel af den canadiske virksomheds 264 stationer døgnåbent. I dag er det knap to tredjedele, der aldrig lukker.

– 62 pct. af vores Circle K butikker har nu døgnåbent, og ambitionen er at udvide dette yderligere i det næste halve år, siger Ann Kirstine Havsteen.

Ifølge Retail Institute Scandinavia har de butikker, der ligger i tilknytning til en benzinstation, til sammen mistet næsten en fjerdedel af omsætning fra 2006 til 2016, og fire ud af ti butikker er lukket.

Circle K Danmark, der er ejet af canadiske Couche-Tard, ønsker at køre ren kædedrift og indledte rebrandingen af kæden for et års tid siden. Rebrandingen omfatter både Statoil-stationer og de overtagede Shellstationer.

Cirka 40 stationer er dog fortsat ejet af private forhandlere og hedder Statoil. Der er endnu ikke taget stilling til, hvordan de skal drives videre

DEL
Forrige artikelVæksten taber tempo i Sverige
Næste artikelFald i salget i BKI Foods
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.