Carlsberg vækker sin grundlægger til live

J.C. Jacobsen holder festtalen, når bryggeriet i dag onsdag den 23. august, fejrer sit 170 års jubilæum

Foto: Helle-Karin Helstrand

Avanceret teknologi er taget i brug, når bryggeriet Carlsberg skal fejre sit 170 års jubilæum, og i den forbindelse har inviteret sin grundlægger til at holde festtalen.

Det sker som led i en såkaldt TEDx-konference på New Carlsberg Glyptotek, hvor fem talere giver deres syn på temaet “Trust Uncertainty”.

Grundlægger af Carlsberg J.C. Jacobsen er kaldt til live ved hjælp af hologramteknologi, der giver den gamle brygger muligehed for også at svare på spørgsmål.

J.C. Jacobsen og hans laboratorium stod bag videnskabelige gennembrud som eksempelvis en rendyrket ølgær, som den gamle brygger ikke holdt for sig selv, men delte med resten af verden. Det gjorde ham muligvis til en af ​​de første virksomhedsledere, der arbejdede med “open source”.

– Vi vil benytte vores 170 års jubilæum til at fejre fortiden og skåle på fremtiden. Carlsberg har brygget siden 1847 for en god dag og en bedre fremtid. Bedre øl for en god dag, og en bedre fremtid gennem investeringer og bæredygtighed. Dagens genopstandelse gør det muligt for flere at opleve vores grundlæggers enestående evne til at skubbe til grænser og dele med resten af verden, siger Carlsbergs topchef Cees ‘t Hart.

TED er en non-profit-organisation, der organiserer konferencer, som har til formål at udbrede “idéer, der er værd at sprede”. TEDxCopenhagen er en lokal udgave af en sådan konference.