Carlsberg stopper salg til grænsebutik

Carlsberg Danmark vil ikke levere produkter til grænsehandelsbutikken Netpris. dk med lager i Flensburg, efter at virksomheden i flere måneder har været i de danske myndigheders søgelys.
- Vi har ophævet samarbejdet med Netpris.dk, fordi vi mener, at deres forretningsmodel er ulovlig, siger kommunikationsdirektør Jens Bekke fra Carlsberg Danmark/Carlsberg Group.
Carlsberg har betænkeligheder ved, at Netpris.dk sælger uden afgift og pant til danskere, som bestiller selvstændige vognmænd til at hente varerne.
- Hvis Netpris.dk kan dokumentere det, eller myndighederne kommer frem til, at forretningsmodellen er lovlig, så vil vi naturligvis genoptage samarbejdet, siger han.
Trods det ophørte samarbejde, så har Netpris. dk på sin website stadig Coca-Cola og Carlsberg og Tuborg pilsner.
Miljøstyrelsen har i flere måneder forsøgt at få webbutikken til at tilmelde sig Dansk Retursystem, men styrelsen ikke været i stand til at skaffe juridisk grundlag for at nedlægge et endeligt forbud mod det pantfri salg til danskere og oplyser, at der stadig arbejdes med sagen.
Fra Netpris GmbH har adm. direktør Lars Munch Johansen tidligere udtalt til Dansk Handelsblad, at han mener, det pantfri salg er lovligt, og at der kun er pantkrav, når produkterne ikke er til privat brug.

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis