Butikkernes salg på Dankortet falder

Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

Helt friske tal fra Nets over Dankortomsætningen i juli viser en sjælden tilbagegang i omsætningen i de fysiske butikker på 0,25 pct. sammenlignet med samme måned i 2015.

Det er anden gang, det er sket i år, hvor Nets er begyndt at specificere, hvordan forbruget med Dankort fordeler sig. Første gang var i marts.

25,6 mia. kr. udgør dog stadig langt den største del af  juli måneds samlede forbrug via Dankortet på 31,3 mia. kr. Det er knap en mia. mere end samme måned sidste år.

Væksten ligger i pengeoverførsler med mobilen og et øget forbrug på nettet – dog “kun” med 11 pct. til 3,8 mia. kr.

Dansk Erhvervs cheføkonom Steen Bocian har regnet på de nye tal og er ikke begejstret:

– Fra juni til juli faldt omsætningen på dankort sæsonkorrigeret med lidt over 1 pct. En dårlig måned giver ikke isoleret set anledning til stor bekymring, men det er klart, at hvis tendensen fortsætter over de kommende måneder, så vil der være tale om en bekymrende tendens, skriver han.

 

DEL
Forrige artikelShobr: Vi er kommet godt fra start
Næste artikelSidste frist for indstilling til Retail Award
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.