Butikkerne kan mindske madspild med 10 pct.

Automatiske indkøbssystemer kan reducere madspild med, hvad der svarer til 45 ton mad hver dag året rundt, viser nye studier

Hvis supermarkeder går over til at bruge automatiske indkøbssystemer også til ferskvarer, vil det kunne mindske mængden af varer, der kasseres, med 10 pct., viser nye studier. Foto: Colourbox

Dagligvarehandlen kan mindske madspild i butikkerne med 10 pct., hvis de anvender automatiske indkøbssystemer til alle deres varer.

Det svarer til 45 ton mad hver dag.

Det viser en ny ph.d-afhandling, der er udarbejdet af Kasper Kiil fra Institut for Materialer og Produktion på Aalborg...

DEL
Forrige artikelFødevaresalg i fremgang
Næste artikelKundeprotester hindrer Irma-lukning
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.