Butikker får leveret varer i ellastbiler

Matas deltager i et projekt sammen med Citylogistik og Roskilde Kommune om en mere miljøvenlig levering af varer.

Citylogistik og Matas arbejder på at gøre vareleverancerne mere miljøvenlige. Foto: Matas

Borgene i Roskilde kan se frem til mindre forurening og støj samt mindre trængsel fra varebiler med varer til de lokale butikker.

Citylogistik har etableret et lager uden for byen, hvorfra alle vareleverancer til og fra butikker og virksomheder i Roskilde midtby håndteres.

Citylogistik transporterer varer og pakker til modtagerne i mindre ellastbiler, som hverken forurener eller støjer.

Citylogistik står nu for alle Roskilde Kommunes leverancer til Roskilde Rådhus. Dermed fjernes mange dieseldrevne vareleverancer til Rådhuset og erstattes af en levering i elbil.

En stikprøve viser, at der over fire dage blev leveret 45 forsendelser til rådhuset af ni forskellige transportører, hvoraf samme transportør i flere tilfælde leverede varer flere gange dagligt. De 45 leverancer bliver nu reduceret til fire, der alle er via eldreven transport.

I en pressemeddelelse oplyser Matas, at kæden og Citylogistik tester 100 pct. eldreven levering af varer til kædens fire butikker i Roskilde. Citylogistik afhenter således varer fra Matas-kædens lagre i Allerød og Brøndby og bringer dem ud til alle kædens butikker i Roskilde i ellastbil.

– Hos Matas vil vi gerne bidrage til at mindske belastningen i forbindelse med varetransport. Derfor tester vi nu eldreven transport i Roskilde. En test der forhåbentlig viser, at konceptet kan udvides til at omfatte flere af de byer, hvor vi har vores 285 butikker, siger Henrik Engberg Johannsen, miljøchef i Matas.

DEL
Forrige artikelHan vil ændre dagligvarehandlen totalt
Næste artikelShobr stopper med at levere varer
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.