Butikker bestiller nye medarbejdere via nettet

Siden september har virksomheder haft mulighed for at sende en digital jobordre direkte til jobcentrene. Lager- og butikspersonale er på top 10

Siden efteråret har butikker, der mangler arbejdskraft, kunne finde dem via computeren. Med ganske få klik og en beskrivelse af behovet kan en arbejdsgiver nemlig sende en såkaldt jobordre til det lokale jobcenter.

Siden starten i slutningen af september har Jobnet for Arbejdsgivere modtaget i alt 1500 jobordre.

På top ti over de mest efterspurgte medarbejdere indtager lager- og logistikmedarbejdere førstepladsen, mens butiksmedhjælper ligger på en sjetteplads og butiksassistent på en ottendeplads.

Således drejer 62 jobordrer sig om lager- og logistikmedarbejdere, mens 60 er kommet fra butikker, der har søgt salgspersonale.

Virksomhederne kan kontakte jobcentret om et konkret behov for én eller flere medarbejdere, hvorefter jobcentret finder kvalificerede kandidater og kan sende CV’er direkte til virksomheder. På Jobnet for Arbejdsgivere kan virksomheder følge jobordren og kommunikere med jobcentret omkring deres rekrutteringsønsker.

Ind til årsskiftet var det kun 29 af landets kommuner, der var med i ordningen, men fra januar blev den rullet ud til alle landets kommuner.

Jobcentrene har modtaget 1600 digitale jobordrer
TOP TI: (antal)

lager- og logistikmedarbejder: 62
rengøringsassistent: 58
køkkenmedhjælper: 43
kok: 38
tømrer: 37
butiksmedhjælper: 31
kontorassistent: 30
butiksassistent: 29
specialarbejder, byggeri: 28
bogholderi- og regnskabsassistent: 22
salgskonsulent: 22
KILDE: Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

DEL
Forrige artikelStrammere kurs overfor uhygiejniske butikker
Næste artikelBrugsen lever af nærhed til kunderne
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.