Butikken skal gøre en lokal forskel

Lukkelovens forsvinden har gjort det vigtigere for butikkerne at gøre en lokal forskel. Det mener adm. direktør Bjarne Månsson fra BFHndkøb, der er indkøbsselskab for selvstændige Servicestationer.
Før i tiden levede vi højt på, at når alle de andre havde lukket, så havde vi åbent, og vi havde noget mælk og rugbrød leverpostej og en dåse flåede tomater.
Sådan er det ikke længere, for det kan man få alle steder, og vi er ikke discount- butikker, og vi bliver aldrig konkurrencedygtige på pris, siger Bjarne Månsson.
-Så vi skal finde ud af, hvad der er behov for i markedet, om det så er pakkeservice eller udlejning af biler eller noget helt tredje, som gør forskellen.
Han peger på, at mange af kæder prøver at få butikkerne til at være så ens som muligt, og det mener han ikke er en fordel.
Hos os er der forskel på, om det er en by eller ude i landdistriktet. Vi siger til vores kunder, at vi er et indkøbsselskab, og det er dem, der kender lokalområdet, og de skal sørge for at have det sortiment, der passer til deres butik og deres kunder, og det behøver ikke være det samme i København som i Sdr. Omme, siger direktøren for indkøbsselskabet.
For øjeblikket bevæger butikker på servicestationerne sig overordnet set mod food-on-the-go.
Vi henvender os mere til egoisten nu, hvor vi henvendte os bredere før. De sociale køb er væk, for der er ikke længere nogen, der tager ned på tanken fredag aften og køber tre poser slik, cola og chips og lejer en videofilm. Det er væk, for der er så mange alternativer til det.
Derimod er der mere til den, der er på farten og lige vil holde ind til siden og have lidt at drikke og spise til sig selv og de andre i bilen. De eneste tag-medkøb, vi stadig har stor succes med, det er bake off. Der er flere og flere, der køber ti rundstykker og en pakke smør med til kontoret eller skurvognen, siger Bjarne Månsson.
BFI INDKØB
HVAD SKAL KIOSKEN LEVE AF?
Service og lokalkendskab.
Det ikke et eller andet stort upersonligt fi rma du som kunde besøger. Det er hos Birthe eller Peter på den lokale tank og Muhammed og Grethe i den lokale butik du handler Birthe, Peter, Muhammed og Grethe - genkender dig som en stamkunde og kan yde lige den ekstra service der gør at du som kunde føler dig velkommen og værdsat i butikken og derfor kommer igen.
Beliggenhed og bekvemmelighed:
Butikken ligger bekvemt for mig som kunde når jeg skal:
Tanke Handle småting A# ente mine pakker fra GLS og lignende A# ente min receptpligtige medicin Klare andre lokale ting
Lokale budskaber
Skræddersyede budskaber til butikkens lokale kunder via
Skiltning
SMS
Smart Phone APP's
Facebook
Instagram
Food on the Go
Produkter der passer i størrelse til forbrug her og nu
Produkter der kan spises / drikkes mens man er på farten
Produkter der passer til den ”lille” sult
Produkter der er målrettet kvinder
Sunde (eller mindre usunde) produkter
”Komplicerede” produkter
Varer der skal tilberedes / forberedes
Smør selv sandwich
Madpakker / håndmadder
Hotdog
Bøfsandwich

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis