Brugsforening investerer i sundhedshus

Gråsten og Omegns Brugsforening investerer i alt ca. 20 mio. kr. for at sikre et levende Ulsnæs Center

Gråsten og Omegns Brugsforening investerer i Ulsnæscentret.

En øget kundestrøm, flere parkeringspladser og et moderniseret Ulsnæs Center.

Det er nogle af de gevinster, som Gråsten og Omegns Brugsforening får ud af en investering på omkring 20 mio. kr. inklusive et kreditforeningslån på 10 mio. kr.

Pengene går bl.a. til bygningen af et nyt 3000 kvm. stort sundhedshus, som Sønderborg Kommune i første omgang havde planer om at placere på en nabogrund til Ulsnæs Centret, hvor Gråstens SuperBrugsen også ligger. Det skulle erstatte det lægehus, som i dag er nabo til SuperBrugsen.

– Det var ikke i vores interesse at få sundhedshuset bygget et andet sted, og derudover er det oplagt, at lægen bliver ved apoteket, som også ligger her i centret, siger uddeler og direktør i SuperBrugsen og brugsforeningen, Jesper Thomsen.

En del af centret

Han henvendte sig derfor til kommunen og tilbød at medfinansiere et sundhedshus.

– Det skulle selvfølgelig ligge som en del af Ulsnæscentret, og vi fik kommunen med på ideen. Sundhedshuset er i nederste del af den kommende bygning. Den ejer kommunen, og der skal være genoptræning for kommunens borgere. Vi ejer øverste etage, som er udlejet til læger, tandlæger, fysioterapeuter og andre, siger uddeleren.

Gamle og dårligt vedligeholdte bygninger fra 70’erne, der var en del af centret, er nu revet ned.

– Og på det areal, lige ved vores indgang, kommer der nye p-pladser. I sundhedshuset vil der ud over patienterne være 49 medarbejdere. Det vil øge vores kundestrøm, siger Jesper Thomsen.

Totalprisen for projektet er 35 mio. kr. Den selvstændige brugsforening har tidligere købt bygningerne fra en lukket Fakta. De er nu moderniseret, og en række erhvervsdrivende er rykket ind.

DEL
Forrige artikelPrisen mister betydning i tysk dagligvarehandel
Næste artikelFormandskandidat forventer tæt afstemning
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.