Brugsforening åbner børnetøjsbutik

Coops børnetøjsmærke får egen butik i Hvalsø

Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

I 2015 åbnede brugsforeningen i Gilleleje den første butik med FDB-møbler. Nu åbner en anden selvstændig brugs en butik med Coops eget mærke af børnetøj Friends.

Det sker torsdag den 11. oktober, når Hvalsø Brugsforening åbner en butik i det nye center Søtorvet i Hvalsø.

Butikken er godt 150 kvm., og indeholder det fulde sortiment af Friends baby- og børnetøj, suppleret med legetøj og Änglamark til samme målgruppe, de 0-10 årige.

Igennem ca. 40 år har Friends været Coops eget mærke inden for baby- og børnetøj, og hidtil er varerne kun blevet solgt i Kvickly, SuperBrugsen og på Coop.dk Shopping.

– Friends er et af Danmarks tre kendteste mærker inden for børnetøj. Derfor synes vi, at det er spændende og prøve om mærket kan klare sig på egen hånd, altså i sin helt egen butik, siger kategorichef Anne Marie Hartmann, Coop.

Det er direktør Kim Kanstrup, Hvalsø Brugsforening, der både står bag det nye center, Søtorvet, og ideen om at åbne en selvstændig Friends butik i Hvalsø.

– Hvalsø er et smørhul for børnefamilier, og vi har manglet en butik for den yngste aldersgruppe. Da det er kvalitets- og miljøbevidste folk, der bor her, synes jeg, at det var indlysende at åbne en Friends-butik her, siger Kim Kanstrup.

Coop er klar til at åbne flere selvstændige Friends-butikker, hvis butikken i Hvalsø bliver en succes.